Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

В края на годината започва ремонтът на бул. „Добричка епопея“

Цялостна реконструкция на бул. „Добричка епопея“ ще има, съобщи в профила си във фейсбук кметът Йордан Йорданов по повод коментарите в социалната мрежа по темата през последните дни.

Той посочи, че в момента се асфалтират траншеите по водния проект, което е задължително условие към изпълнителите.

Това ще позволи булевардът да се ползва до старта на втория проект, посочи още кметът. 
Той информира, че предстои до средата на август да се избере изпълнител на дейностите по цялостния ремонт. Той е част от проект „Интегриран градски транспорт“, който е изграден от няколко компонента, според изискванията за интегрираност на ОПРР.

За 3,73 млн. лв. ще ремонтират ул. „П. Хитов” и бул. „Добричка епопея“ в Добрич

Освен ремонт на булевард „Добричка епопея“ той включва и закупуване на електробуси, изграждане на интелигентна система за управление на светофарите, система за управление на обществения транспорт, която ще включва електронни информационни табла за 30 спирки и ремонт на самите спирки. 
Нашата амбиция е ремонтът на булеварда да започне до края на годината, като ще приключи през 2020 година“,

Обществената поръчка за обект „Реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа, тротоари и благоустрояване по бул. „Добричка епопея“, рехабилитация и основен ремонт на моста бе обявена в края на миналата година. Тя предвижда подобряване на състоянието на уличната мрежа, на тротоарите и зоните за паркиране, създаване на инфраструктура за велодвижение, както и ремонт на улично осветление. Прогнозната стойност на обекта е 2,886 млн. лв.

Снимка: Фейсбук

c