Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Пари за парализиран мъж вместо букети събраха младоженци от Добрич

Младоженци от Добрич, които живеят в Германия, се отказаха от букетите в сватбения си ден и вместо това събраха пари за болен мъж от Добрич. Средствата са дарени за лечението на парализирания Десислав Димов.

По време на тържеството си Йозлем и Биртан Бедел поставили кутия и призовали гостите си да даряват средства за благородна каузи. В края на сватбеното тържество тяхна приятелка ги запознала със случая на Десислав и те с радост решили да ги предоставят на него. Споделили, че са доволни да помогнат на голям човек, защото за деца
винаги се дарявало повече, а за възрастните хората се сещали по-рядко.

Събраните средства – 365 лева, са преведени по банковата сметка на Десислав. 

Младоженците са ни абсолютно непознати, сподели за Про Нюз Добрич майката на болния мъж Антоанета Малева. Тя им е благодарна за благородния жест и им пожелава много здраве и море от любов.

Десислав Димов претърпява автомобилна катастрофа на 28 август 2002 година и получава тежка гръбначно-мозъчна травма, от която е обездвижен напълно от кръста надолу. След катастрофата следват 17 години, изпълнени с множество операции, но от две години Десислав е със силни болки и силни болкоуспокоителни. Той не губи надежда и вяра, че ще живее без болка благодарение на невромодулиращ имплант, който действа обезболяващо. 

Десислав от Добрич се нуждае от 6000 лева за животоспасяваща операция

Получихме оферта от турската клиника Medical Park за поредната операция на Деско, която трябва да се извърши, за да се стабилизира гръбначния стълб, разказа Малева. Офертата е на стойност 22 000 евро.

„Силно сме притеснени, защото буквално дни след тази операция трябва да бъде извършена и другата - за поставяне на невромодулиращия имплант, а общата сума, която трябва да заплатим, е близо 57 000 евро”, посочи тя. Майката на Десислав сподели, че по банковата сметка има събрани около 43 000 лева, очакват и 10 000 евро от Хелп Карма. 

„Молим се за чудо! Състоянието на Деско с всеки изминал ден става все по-болезнено и нетърпимо. Сумата е огромна за нас и няма начин да я набавим без подкрепата на добри хора. След почти 18 години на ежедневни болки и страдания, Деско най-накрая има шанса да помечтае за деня, който ще изживее без болка!”, сподели Антоанета Малева.

На Десислав Димов може да се помогне чрез откритата дарителска банкова сметка:

BGN – BG85UNCR96605012029308

SWIFT BIC код на Уникредит Булбанк UNCRBG

c