Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

100 години славна клубна история, но ФК "Добруджа" рита в Трета лига

Два дни преди началото на новия сезон във футболното първенство в Североизточната Трета лига, в отбелязващия своят 100-годишен клубен юбилей ФК "Добруджа", е празнично "тихо". Тазгодишната игрова селекция, която се наложи да сформира новото ръководство на тима, предстои да поизлъска помътнелия имидж - дело на доскорошните специалисти в състава.

Добруджа с нова емблема за 100-годишнината

Нека припомним, че в навечерието на клубната 100-годишнина - само преди една година, еуфорията и фойерверките бяха силни и бляскави (напълно заслужено). С днешна дата, когато според валящите от всевъзможни отговорни фактори и институции обещания (тогава), "Добруджа 1919" трябваше да е поне сред борещите се за влизане в националния футболен елит. Без преувеличение - ситуацията в момента е по-скоро сериозна (в пряк и преносен смисъл).

Еуфорична тишина и плахи фойерверки - толкова за 100-те години ФК "Добруджа". А за тези 100 години, историята на клуба не помни подобни спортни и обществени поводи за "гордост". Но, както е казал летописецът (за някои неща): - Или хубаво или нищо!

Представиха юбилейната фланелка и новите спонсори на ФК „Добруджа”

Ако не си позволяваме да коментираме драматичните събития от спортната кухня на състава, то е само поради факта, че у нас - дал Бог разбиращи от футбол и политика. А те, колкото и да не се иска на феновете, са магически свързани. Заради многото писма и отзиви от привърженици, милеещи за здравето на футбола в града ни, няма как да не обобщим, макар и доста резюмирано, следното:

Разочарованието е огромно!

Последен мач за “Добруджа1919” преди спокойствието на аматьорския футбол

Това за мнозина звучи и е доста .. деликатно, но всеки един, наблюдавал представянето на футболистите през изминалия футболен сезон, знае как т.нар. професионалисти, с неистови усилия, месеци наред успяха да устискат за да не бъдат преместени от достойното последно място в класирането във Втора футболна лига.

И така, "заслужили" - много, "наградени" - както обикновено, няма. Конферансието в цирка каза: - Уважаема публика, посрещнете с аплодисменти най-новите звезди от нашата програма!


Според жребия за новото футболно първенство, на 10 август в първи кръг от Трета лига "жълто-зелените" гостуват в Търговище на местния "Светкавица". Мачът започва от 18:00 ч. и ще се играе на градския стадион "Димитър Бурков".

Останалите срещи, които ще бъдат изиграни на 10 август:

  • Ботев (Нови пазар) - Хитрино (Хитрино)
  • Шумен 2007 (Шумен) - Бенковски (Бяла, обл.Русе)
  • Калиакра 1923 (Каварна) - Устрем Д (Дончево)
  • Септември 98 (Тервел) - Тополи 2010 (Тополи)

Последните две срещи от първи кръг са на 11 август от 18:00 ч.:

  • Суворово 1 (Суворово) - Черноломец 1919 (Попово)
  • Локомотив (Русе) - Кубрат 2016 (Кубрат)

Да ни е честита (за всички) 100-годишнината на ФК "Добруджа"!

Дано и момчетата, излизащи на стадиона да играят с фланелката на състава (оттук насетне), да имат съзнанието за това какви легенди и по какъв начин са се раздавали за спортната футболна чест.

Феновете, които вярват все още в идеята за честна игра, го заслужават!

c