Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

По 100 часа за държавата ще работят крадци на шевни машини от фабрика в Добрич

Наказание пробация наложи Районният съд в Добрич на двама мъже – М. С. М. и Я. Ш. Я., извършили кражба на 18 шевни машини. Наказанието бе наложено след като съдът одобри постигнато споразумение за прекратяване на наказателното производство.

Престъплението бе извършено на 26 март т. г. Крадците проникнали в сграда, склад на фабрика в Добрич, след като счупили стъкло на прозорец и разбили патрон на входна врата на помещението. От там задигнали 15 шевни машини марка „Адлер“ и 3 - „Веритас“, с общо тегло 720 кг на стойност 237.60 лева.

Припомняме, че по информация на Областната дирекция на МВР в Добрич, около 12.15 часа на 26 март по ул. "Калиакра” е установен конски впряг с намиращите се в него 18 шевни машини и трима мъже. Същите побягнали, но единият от тях - на 20 години, е заловен от полицейските служители. Установени са и другите двама извършители на деянието, мъже на 32 и 29 години.

Наложеното от съда наказание предвижда М. С. М. да се среща и подписва пред пробационен служител в рамките на година два пъти седмично, съучастникът му ще се подписва в продължение на година и половина. Двамата ще положат и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 100 часа годишно, М. С. М в продължение на една година, а Я. Ш. Я. – за година и половина.

Определението не подлежи на обжалване и протест.

c