Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Бави се делото срещу Сополанкото и Долара от Добрич за контрабанда на дрога

Бави се делото за контрабанден внос на прекурсори за производство на дрога, по което двама от обвиняемите са от Добрич - 47-годишният Росен Асенов Ников – Сополанкото и сина му – 28-годишния Асен Росенов Асенов – Долара.

Тартор на бандата е Емил Митков Асенов – Байчото от Нови пазар. Другият обвинен е 53-годишният Елзер Мустафов Кяшифов. Петият участник починал по време на разследването. Според обвинителния акт, групата закупила от Истанбул над 23 килограма псевдоефедрин хидрохлорид на стойност половин милион лева, от които можело да се произведе 23,079 кг метамфетамин.

Сополанко и синът му – сред арестуваните днес в Добрич

„Делото върви много трудно, има поне 20 отсрочвания“, заявиха за Про Нюз Добрич от пресцентъра на Окръжен съд – Шумен, където то се гледа. Посочиха, че се използват всички възможни процесуални средства, за да се бави решаването на делото. Има да се разпитват още свидетели, освен това обвиняемите не дават съгласие за една от експертизите.

Последното заседание е било насрочено за 28 юни, но е отменено поради заболяване на Асен. Сега е насрочено за 27 септември.

Сополанкото и синът му остават в ареста за търговия с дрога в Добрич

От 20.10.2015 година подсъдимите по делото са без мярка за неотклонение поради изтичане на срока от една година в ареста или под домашен арест, или по здравословни причини.

Припомняме, че миналата събота Росен Асенов бе арестуван в Добрич, заедно с по-малкия си син. 21-годзишният е обвинен, че е продавал дрога  - кокаин, метамфетамин, амфетамин и марихуана, а баща му е привлечен в качеството си на помагач.

В началото на тази седмица Окръжният съд наложи на двамата мярка за неотклонение „задържане под стража“, която може да бъде обжалвана.

c