Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Семейството от Добрич, чийто дом изгоря при пожар, има нужда от помощ

Семейството от Добрич с тежко болен син, чийто дом изгоря да основи при пожар на Илинден, си няма нищо.

От Общината имат уверение, че ще им бъде предоставено временно жилище – къща в района на Рилските блокове. Там имало друго семейство, на което било нужно време да се изнесе.

За да могат да се нанесат в новия си дом обаче Веска Господинова, съпругът й и 18-годишният им син, които е с психично заболяване, ще разчитат на помощта на добри хора.

Нужна е всякаква покъщнина – легла, маси, столове, килим и т.н., сподели дъщерята на семейството. Именно при нейното семейство е отседнал бащата, а майката и синът й все още са в болницата, където момчето бе настанено след пожара, а Веска е придружител.

Фамилията се надява да има добри хора, които да се отзоват на апела им и да помогнат след тежкия удар, който съдбата им поднесе, оставяйки ги без покрив над главите

Имат нужда и от багер и камион, за да могат да се изхвърлят останките от изгорялата къща. Семейството се надява след време да има възможност отново да построи собствен дом.

До момента по обявената банковата сметка дарители са внесли 80 лв. От семейството изказват огромна благодарност на хората, дарили сумата. И искрено се надяват и други добри хора да ги подкрепят в този тежък за тях момент.

Припомняме, че при пожар семейството изгуби дома си на ул. „Ралица“ №29, както и всичко в него. То има 18-годишен син с психиатрично заболяване, който е с 80% нетрудоспособност. Те недоумяват как ще се справят занапред. Момчето получава пенсия от 138 лева. Майка му не работи, за да може да се грижи за него. Бащата работи в строителството, но няма постоянна работа.

По настояване на нашите читатели от семейството предоставиха банкова сметка на майката, по която желаещите да ги подкрепят, могат да превеждат финансови средства.

Тези, които искат да помогнат по друг начин, могат да се свържат с дъщерята на семейството Нели Василева на телефон 0895930768.

Банковата сметка е в Експресбанк.

BIC: TTBBBG22

IBAN: BG35 TTBB 9400 1509 0126 54

Титуляр: Веска Стефанова Господинова

c