Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Художничка от Чили реди в "Двореца" в Балчик изложба „Пътешествие към душата“

Изложба „Пътешествие към душата“ на Пиерина Монтиглио ще бъде представена в ДКИ „Двореца“. Художничката е от артистично семейство - дядо й се отличавал със способността си да рисува, а майка й още от дете е запалила у нея интереса към пластичните изкуства.

С времето стилът й се променил, но тя винаги е пазела у себе си желанието да изразява чувствата си по начин, по който и наблюдателят да има усещането, че е част от нейните произведения.

Интересът й не се съсредоточава единствено върху живописта или дизайна, а клони и към скулптурата, златарството, занаятчийството, защото тя е отворена към нови техники и стилове, които й помагат да разгърне таланта си.

Тази изложба е плод на необходимостта ми за изразяване и желанието ми да разсъждавам. Да можеш да се припознаеш в произведението, да се преоткриеш в чувството, което е било част от живота ти.

Пиерина Монтиглио

"Идеята ми е докато зрителят се наслаждава на картините, да се свържа с чувствата, да съживи моментите и да използва това като възможност да се развива. За да започне човек това пътешествие, трябва да има кураж, да забрави за егото и страховете си", споделя авторката.

"Аз предприех моето пътуване към душевността без да се връщам назад, всичко за мен започна, когато открих отговори на моите вътрешни търсения, които ми пречеха да бъда щастлива, да имам балансиран живот и да достигна щастието", добавя още тя.

Изложбата на чилийската художничка, която живее във Варна, може да се види от днес до 18 август в КЦ "Двореца" в Балчик.

c