Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Обявиха конкурси за директори на две общински предприятия в Добрич

Конкурси за длъжността „директор” на две общински предприятия в Добрич – на „Устойчиви дейности и проекти” и на „Център за защита на природата и животните”, обяви Община Добрич.

Кандидатите за директор на Общинско бюджетно предприятие „Устойчиви дейности и проекти” /ОБП „УДП”/ трябва да са с висше образование, степен „магистър”, професионална област „Технически науки“. Изисква се една година професионален опит. Конкурсът ще се проведе на два етапа - допускане по документи и защита от допуснатите кандидати на Концепция за дейността и развитието на ОБП „УДП“, за период от 3 години, подробно разработена за първата от тях, и събеседване. Концепцията трябва да съдържа анализ и оценка на състоянието и дейността на общинското бюджетно предприятие, основни проблеми на функционирането му, тенденции и възможности за развитие. Трябва да бъдат определени целите, приоритетните области, очакваните резултати в управлението, финансирането, структурата и организацията на дейността, пътища за постигането им. Всеки кандидат представя разработената от него Концепция в 20-дневен срок след писменото му уведомление за допустимост и го представя в Център за услуги и информация на Общината. Кандидатът има право да посещава ОБП „УДП“, за чието управление кандидатства, в продължение на три работни дни по осем часа дневно. За целта получава удостоверение за достъп до предприятието. Кандидатът, който не е представил концепция, не се допуска до участие в следващия етап на конкурса. Документи се подават в Общината до 1 септември.

Кандидатите за директор на Общинско предприятие „Център за защита на природата и животните” /ОП ЦЗПЖ/ трябва да притежават висше образование, степен „бакалавър”. Професионална област на висшето им образование трябва да е „Аграрни науки и ветеринарна медицина“ или професионално направление: „Администрация и управление“ или „Науки за земята“. Трябва да имат една година професионален опит, изискват се и компютърни умения и владеене на немски език.

Нов директор има зоопаркът в Добрич

Конкурсът ще се проведе в два етапа – допускане по документи и защита от допуснатите кандидати на Концепция за дейността и развитието на ОП „ЦЗПЖ”, за период от 3 години, подробно разработена за първата от тях, и събеседване.

Концепцията трябва да съдържа анализ и оценка на състоянието и дейността на ОП „Център за защита на природата и животните“, основни проблеми на функционирането му,тенденции и възможности за развитие, определяне на целите, приоритетните области, очакваните резултати в управлението, финансирането, структурата и организацията на дейността, пътища за постигането им, етапи на реализация на концепцията.

Всеки кандидат представя разработената от него Концепция в 20-дневен срок след писменото му уведомление за допустимост и го представя в Център за услуги и информация на Общината. Кандидатът има право да посещава ОП „ЦЗПЖ”, за чието управление кандидатства, в продължение на три работни дни по осем часа дневно. За целта получава удостоверение за достъп до предприятието. Кандидатът, който не е представил концепция, не се допуска до участие в следващия етап на конкурса.

Документите се подават в Община Добрич до 1 септември.

c