Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Нова книга: Мостът на Клей

Eкипът на книжарница “Хеликон” в Добрич подбра за читателите на Про Нюз Добрич едно от новите заглавия – Мостът на Клей на Маркъс Зюсак:

Книгата разказва историята на петимата братя Дънбар, които след смъртта на майка си живеят сами в дома си, без правила и без възрастни хора, но с много животни около себе си. И докато момчетата обичат, бият се и се учат да се справят със света на възрастните, те разбират вълнуващата тайна, която се крие зад изчезването на баща им.
В началото на повествованието бащата се завръща и иска момчетата да му помогнат да построи мост в своя имот в пустошта. Единствено Клей се отзовава на молбата му – заради своето семейство, заради миналото си, заради величието, заради греховете си, заради едно чудо…
Пред „Ню Йорк Таймс” писателят споделя, че работи върху „Bridge of Clay“ близо 12-13 години, още отпреди да завърши „Крадецът на книги“. „Мога да пиша тази книга, докато съм жив и пак няма да е такава, каквато си я представям – казва Зюсак. – Но мисля, че сега тя има правилното сърце и смятам, че веднъж щом разполагаш с това, ти имаш задължението пред себе си да я завършиш, надявайки се, че хората ще я харесат.”

Можете да откриете заглавието в книжарници “Хеликон” както и на Helikon

c