Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Нови 8000 туристически карти информират за забележителностите в Добрич

Нова туристическа карта с обозначени в нея културни обекти и забележителности предстои да бъде разпространена до местата за настаняване, информираха от Община Добрич.

В новата карта са включени информационни и навигационни упътвания към културни обекти, исторически забележителности, места за настаняване, заведения за хранене и развлечения, спортни съоръжения, места за отдих, здравни и лечебни заведения, транспортни възли и друга полезна информация.

Картата е отпечатана в тираж от 8000 броя и е разработена в изпълнение на Програмата за развитие на Община Добрич за 2019 г. Предстои разпространението ѝ в местата за настаняване, с цел по-добра информираност за туристите, желаещи да посетят местните културни и исторически обекти. 

В туристическата карта са включени: Художествена галерия, Регионална библиотека „Дора Габе“, Драматичен театър „Йордан Йовков“, Регионалният исторически музей, АЕМО „Старият Добрич“; Етнографска къща и др.

За удобство на гостите на града е наличен и QR код, чрез който има достъп до сайта на Община Добрич, с подробна информация за всяка една от включените забележителности в новата туристическа карта.

c