Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Колони от автомобили по най-натоварените ГКПП-та с Румъния

Автоколони на вход и изход, по три от най-натоварените ГКПП-та с Румъния, още в първия ден от последната седмица на юли.

Към 18:00 ч. на българо-румънската граница при ГКПП Кардам, ГКПП Дуранкулак и ГКПП Дунав Мост (при Русе) трафикът е интензивен за леки автомобили. На ГКПП Дунав Мост Видин трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.

Заради спряната работа на ферибота по линията Свищов - Зимнич, част от автомобилния трафик се пренасочва към останалите ГКПП-та по границата с Румъния. От днес е възстановена и работата по полагане на асфалтово покритие върху платното в посока България-Румъния (на мостовото съоръжение при Русе), което допълнително затруднява обработката на преминаващите от и към България.

  • На българо-сръбската граница на ГКПП Калотина трафикът е интензивен на вход и изход за леки автомобили
  • На българо-гръцката граница на ГКПП Кулата и ГКПП Маказа  трафикът е интензивен на вход и изход за леки автомобили
  • На българо-турската граница на ГКПП Капитан Андреево трафикът е интензивен на изход за леки автомобили.
  • На българо-македонската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 

От началото на месец август 2019 година, фериботът по линията Свищов -Зимнич ще заработи в нормален режим.

От Вътрешното министерство на България напомнят, че за ненавършилите пълнолетие лица - български граждани и такива с двойно гражданство (българско и чуждо), на граничния пункт при излизане от България следва  да предствят:

  • документ за пътуване – валидни български паспорт или лична карта. За децата с двойно гражданство – български документ за пътуване и чужд документ за пътуване (при наличие на такъв)
  • оригинал на нотариално заверено писмено съгласие от отсъстващия при пътуването родител

С цел намаляване времето за проверка, родителите/придружаващите лица предварително да подготвят и представят незаверено копие на документа за съгласие, което да остане на граничния пункт след преминаване.

Източник: Пресцентър на МВР / Снимката в илюстративна

c