Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Нова книга: Жената в бялото кимоно

Eкипът на книжарница “Хеликон” в Добрич подбра за читателите на Про Нюз Добрич едно от новите заглавия – Жената в бялото кимоно на Ана Джонс:

Разделени от океани и десетилетия, две жени са свързани помежду си с тайни, които всички искат да останат скрити.

Япония, 1957 г. Седемнайсетгодишната Наоко Накамура извършва непростимо предателство спрямо семейството си – отказва уговорения брак с наследника на богата фамилия, който ще осигури просперитет и уважение на близките ?. Още по-лошо – тя е влюбена до полуда в един гайджин, млад и синеок американски войник. Обичта ? е споделена, но между двамата влюбени стои не само вековната японска традиция, но и американската администрация, която се отнася враждебно към победените във войната японци.

Когато Наоко разбира, че очаква дете, тя е прокудена от семейството си. За нещастие любимият ? трябва да замине на опасна мисия… и изчезва. Тя търси помощ, но се оказва впримчена в капан, от който спасение сякаш няма. Заедно с други момичета, белязани от греха, Наоко ще поведе борба за живота на децата, които японската нация не желае…

Основана на реални исторически събития, написана в изящен и красив стил, „Жената с бялото кимоно” е разкъсваща сърцето приказка за сблъсъка на две толкова различни култури и за избора между майчината обич и дълга към семейството.

Можете да откриете заглавието в книжарници “Хеликон” както и на Helikon

c