Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

„ВиК Добрич” обеща вода още тази вечер в Паскалево, Стефаново и Каварна

Няколко сигнала за липса на вода подадоха читатели на Про Нюз Добрич. „От четири дни в с. Паскалево няма и капка вода. От „ВиК Добрич” няма отговор, не е съобщено и в сайта им да има авария. Продукцията на хората вехне без вода, а имат и животни. А, това, че хигиената е невъзможна, е безспорен факт”, алармира наша читателка.

За липса на вода от сутринта в петък съобщиха жители на селото. В Каварна, оказа се, също има проблем с водоснабдяването.

Хората са притеснени, че ще останат без вода и през почивните дни.

Потърсихме за коментар главният инженер на водоснабдителното дружество инж. Павел Павлов.

„Така се случи, че преди няколко дни, когато се правеше реконструкция на помпената станция на Оброчище, един от нашите багеристи, докато копа, удари едната тръба на каптажа, след това втората, а накрая и коляното. С това ни отвори работа за три дни. Водоподаването към помпената станция вече е възстановено. Водата е пусната, но селото е разположено на високо място, така че, едва след като в с. Свобода и с. Добрево дойде водата, ще се възстанови водоподаването и в с. Паскалево”, каза инж. Павлов. Той увери, че проблемът е решен още тази сутрин и вечерта вече трябва да има вода в селото.

„В с. Стефаново  ситуацията също ще се нормализира. Там бяхме намалили количеството на водата от ПС Батово, но се оказа, че това не е удачно. Сега вече количествата са увеличение и с. Стефаново ще има вода”, каза главният инженер на водната компания. Той уточни, че не е имало вода в няколко къщи в района на училището в селото.

И в двете села проблемът и решен и няма опасност жителите на тези села да останат без вода през почивните дни, увери инж. Павлов.

Относно липсата на вода в Каварна обясни, че там е отстранявана авария. „Оправят я и ще се възстанови водоснабдяването. Там преди няколко дни имаше проблем с това, че се запуши каналната станция. Въпросът е решен. Единият от хотелите се беше оплакал. Проблемът се реши и водоснабдяването в крайморската зона е възстановена”, добави още инж. Павлов.

c