Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

На юлско лятно училище тийнейджъри учат за Добрич

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община град Добрич организира лятно училище за тийнейджъри през месец юли 2019. В инициативата са включени деца по преценка на обществените възпитатели и по лично желание на подрастващите и техните родители, съобщиха от общинска администрация.

В юлската лятна програма са включени петнадесет деца на възраст от 10 до 16-годишна възраст, ръководени от 12 обществени възпитатели.

В програмата са заложени занимания по интереси и възпитателни дейности по време на лятната ваканция. По време на посещенията в държавни институции и културни забележителности, децата имат възможност да получат множество знания и впечатления от градската обществена среда.

В лятната юлска програма за децата са включени за посещение: Община град Добрич, Етнографския комплекс „Старият Добрич”, Центъра за защита на природата и животните, Областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението“ Първо Районно Управление гр. Добрич, Регионална здравна инспекция, Гимназия по ветеринарна медицина, Спортно училище, Центъра за приобщаващото образование и др.

Лятното училище за децата приключва в края на месец юли. През месец август обществените възпитатели ще продължат индивидуалната и групова възпитателна работа с децата.

Целта на всички организирани от комисията мероприятия е да ангажира свободното време на децата и да ги предпази от асоциално поведение.

c