Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Добрич почерня от Жандармерия - има 11 арестувани, след които и изнасилвач

Над 500 лица и над 300 автомобила са проверени до момента при провежданата специализирана полицейска операция със сили на дирекция „Жандармерия“ и ОД на МВР Добрич. При нея са задържани 11 лица за различни видове престъпления. Едното от тях е заподозряно за блудство, извършено вчера.

Това съобщи пред журналисти директорът на Областната дирекция на МВР в Добрич старши комисар  Никола Панчев.

Както Про Нюз Добрич по-рано съобщи, акцията е по линия превенция на битова престъпност, незаконна миграция и борба с Африканска чума по свинете.

Не са засечени лица по линия на незаконната миграция.

Няма констатирани случаи на нарушение във връзка с поставена задача за проверка на придвижването на животни във връзка с ограничаването на Африканската чума по свинете.

Тя се е наложила, тъй като в съседни области има обявено бедствено положение. „На територията на област Добрич не е констатирано огнище на АЧС, но ние предприемаме превантивни действия, за да не допуснем незаконното придвижване на животни, в случай прасета, тъй като голяма част от хората да запазят своите животни, се опитват да ги изнесат от огнището, което е регистрирано. Към момента при нас няма такива случаи. Проверени са няколко камиона, но те са били с всички необходими документи, от свинекомплекси, които имат нужната документация. Към настоящия момент няма констатиран случая на АЧС на територията на област Добрич и няма обявено огнище“, каза още комисар Панчев.

c