Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Добруджанска хегемония в хвърлянето на чук по време на НШ за мъже и жени

Балчишката школа на СКЛА "Черно Море - 2005" успя да завоюва двете титли в хвърлянето на чук, по време на Националния шампионат за мъже и жени в столицата. В сектора триумфираха Живко Господинов - при мъжете и Екатерина Димова - при жените. И двамата бяха избирани за Мистър и Мис в ежегодния конкурс на BGathletic.com.

От трета позиция преди година, Господинов сега се окичи със златото и върна титлата в Балчик, след като през 2018 г. балчиклията Даниел Файаз-Джахани -сега представляващ СКЛА Добрич, беше №1. През тазо година Господинов успя да се наложи с 62.79 м, а Файаз-Джахани се класира трети с 61.34 м. Сребърното отличие беше за друг състезател на СКЛА Добрич - Никола Михов, постигнато с най-добър резултат от 61.41 м.

Този път "желязната" Екатерина Димова изпрати уреда на 47.71 м за успеха си, изпревари по този начин Виктория Василева от ЛК "Спорт Атлетик-Разград" – 45.21 м. На трета позиция се класира Антония Щерева от "КЛАСА с резултат 41.77 м.

В мятането на диск Росен Карамфилов, представляващ клуба на родния си град "Хеброс-Харманли", остава непобедим. Атлетиката вече не е основна дейност за него, но той отново е №1 с 51.52 м. Рената Петкова от "КЛАСА" също не позволи да бъде изненадана и продължава да е на върха - в дисциплината при жените.

източник: BGathletic.com

c