Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Нова книга: Сметки за разчистване

Eкипът на книжарница “Хеликон” в Добрич подбра за читателите на Про Нюз Добрич едно от новите заглавия – Сметки за разчистване на Лий Чайлд:

Ново издание на седмия роман за Джак Ричър...
След края на Студената война бившият военен полицай Джак Ричър обикаля Америка необвързан, самотен, без дом, без страх, без цел… До мига, в който вижда своя най-голям враг, когото сам е застрелял. Преди десет години. С два куршума в главата. Видял е как този човек, предал военни тайни на чужди разузнавания и убил партньорката му, потъва в океана.
Сега Ричър има цел. Има сметки за разчистване. Защото девизът му е: „Никога не прощавай! Никога не забравяй!“. И той се впуска в рискована операция, за да постигне това, което някои биха нарекли отмъщение, а други възмездие. За него то е просто справедливост. Лий Чайлд е британски автор на трилъри, който започва писателската си кариера на 43 години. След като е съкратен от телевизионния канал, където е сценарист и продуцент, известно време работи в супермаркет, а вечер пише „Място за убиване“, първия си роман. Книгата става бестселър на „Ню Йорк Таймс“ и още същата година е издадена в десетки страни.
Днес Лий Чайлд е един от най-успешните автори в света. Написал е 23 бестселъра с главен герой Джак Ричър. Издадени са в 101 страни и от тях са продадени над 100 милиона печатни екземпляра. Роман №24 предстои да излезе до края на годината.

c