Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

„Бялата лагуна” край Каварна се превърна в петзвездно бижу (+снимки)

 5-звездна атмосфера, проектирана от скандинавски и италиански архитекти, предлага „Бялата лагуна” край Каварна. Комплексът,  собственост на „Албена” АД, придоби изцяло нова визия за сезон 2019 г. Инвестицията е между 25 и 30 млн. лева.

Тя включва 5-звездна сграда, построена в централната част на селището, която се превръща в своеобразен център на комплекса и помещава рецепция, лоби бар, просторен основен ресторант с модерна кухня и бюфети, вътрешна зала и тераси, зала за анимация, лаундж бар, пул бар, два големи басейна, единият от които с нови 3 пързалки, детски басейн, нов детски център. Има и два инфинити басейна, които създават илюзията, че са безкрайни, сякаш се сливат с хоризонта.

 „Бялата лагуна” се развива. Там са завършени 80 % от планираните дейности. През следващите две години ще се правят допълнения. Тя ще се превърне в разкошно петзвездно ваканционно селище с около 350 стаи”, коментира изпълнителният директор на „Албена” АД Красимир Станев.

Добави, че тази година са изградени централната част с голям ресторант, анимационна зала, фоайе с 19 хотелски стаи. В горната част има три големи басейна и мини аквапарк.

 „До момента в „Бялата лагуна” „Албена” е инвестирала 45 млн. лв. Туристите са скандинавци, румънци, българи, германци, англичани, каза Красимир Станев.  Има много голям интерес за Бялата лагуна и за догодина, добави той.

c