Водещи новини Крими

Пуснаха от ареста дядо от Добрич, обвинен в изнасилване на 5-годишната си внучка

С постановление на наблюдаващия прокурор е изменена мярката за неотклонение на 66-годишния Йордан Й., който е обвинен в изнасилването на 5-годишната си внучка в дома им в квартал „Рилци“. Мъжът е пуснат под парична гаранция от 1500 лева, съобщиха за Про Нюз Добрич от държавното обвинение.

В квартал „Рилци” в Добрич са ужасени от вестта за педофила, насилил 5-годишната си внучка

На 3 април Окръжният съд в Добрич наложи на 66-годишния Йордан мярка за неотклонение “задържане под стража”. Магистратите прецениха, че спрямо него трябва да бъде взета най-тежката мярка за процесуална принуда заради високата обществена опасност на деянието, което се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години, както и с цел да се предотврати възможността да се укрие или да извърши друго престъпление. Окръжният съд мотивира определението си и с факта, че обвиняемият живее на един адрес с пострадалото дете и е негов родственик.

През юни в съда бе внесено искане за промяна на мярката за неотклонение в по-лека, магистратите обаче отхвърлиха молбата му. Йордан не обжалва това решение пред Апелативният съд във Варна, каквато възможност имаше.

В гимназия в Добрич работи Йордан, който изнасили 5-годишната си внучка

5-годишното момиченце и 2-годишното му братче бяха изведени от дома в квартал „Рилци“ непосредствено след престъплението и настанени в Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания. По-късно настанени в приемно семейство, за което това не са първите деца в риск, които се настаняват в дома му.

Както Про Нюз Добрич писа, престъплението е извършено в семейния дом в квартал „Рилци“ в Добрич. До разкриването му се стигнало, след като близките отвели детето, което кървяло, в болницата. Там лекарите останали потресени от видяното. От болницата подали сигнал в полицията.

Дядо изнасили 5-годишната си внучка в кв. „Рилци“ в Добрич

В квартал „Рилци” бяха ужасени от вестта за педофила, насилил 5-годишната си внучка. Съседи недоумяваха от случилото се, като твърдяха, че дядото много често се е грижел за момиченцето и двегодишното му братче.

Йордан е работил в кравефермата на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина в Добрич. Той е арестуван именно на работното си място.

По информация на Про Нюз Добрич, съпругата на Йордан и баба  на момиченцето е починала от токов удар, докато съпругът й е задържан. 

Follow Me:

Related Posts

 1. Павлина Николова says:

  Защо децата са в приемно семейство, а уродът е на свобода?!?!?! 😠😠😠

 2. Ивета says:

  Изнасилват деца ,съсипват им бъдещето ,унищожават им живота и накрая мярка за неотклонение “задържане под стража” ,много ми е чудно съдията постановил мярката,ако има дъщеря и постъпят така с нея такава мярка ли ще даде пак????

 3. Вили says:

  Сигурна съм, че горката баба на детенцето сама е сложила край на живота си-не е могла да понесе нито срама, нито самото деяние на тоя извратен урод.

 4. Николай says:

  И в крайна сметка, единствения сайт, в който се говори за това е вашия, и няма никаква информация за това защо са го били пуснали на свобода. Качвате една и съща снимка, чудя се дали въобще всичко това е истина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *