Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Нова книга: Сънищата на Франкенщайн. Класическа викторианска фантастика

Eкипът на книжарница “Хеликон” в Добрич подбра за читателите на Про Нюз Добрич едно от новите заглавия – Сънищата на Франкенщайн. Класическа викторианска фантастика:

Класическа викторианска фантастика
Сборникът "Сънищата на Франкенщайн" включва едни от най-умелите майстори на фантастиката като Мери Шели, Едгар Алън По, Томас Харди и Артър Конан Дойл. Наред с тези големи имена са събрани и творби на основоположниците в жанра.
Едуард Мичъл създава един от първите разкази за пътуване във времето. Томас Хигинсън разкрива тъмни видения за сложността на човешката психика. Уордън Къртис и Ръдиард Киплинг пък пишат за ужасяващото поведение, на което съзнанието е способно. А Мери Уилкинс убедително разказва за преминаването в друго измерение.
Викторианските автори си представят бъдеще, в което технологиите променят изцяло познатия им свят. Пътуване във времето и пространството, опасно независими машини и далечни галактики... "Сънищата на Франкенщайн" е безценно съкровище от увлекателни разкази, които ни потапят във вълнуващата атмосфера на научната фантастика.

Можете да откриете заглавието в книжарници “Хеликон” както и на Helikon

c