Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Кандидат-ловци от двата пола държаха изпит за издаване на ловен билет

42-ма са кандидат-ловците, подали документи през тази седмица, за явяване на изпит за придобиване на право на лов, организирани от ръководството на ДЛС-Тервел, съобщи зам.-директорът на стопанството инж. Тодор Тодоров.

Сред мераклиите да получат ловен билет е имало и три дами. Не за първи път, представителки на нежния пол опитват да покажат, че ловът не е спорт само на силния пол. От трите дами, една се представила впечатляващо и вече е притежателка на ловен билет.

От всички подадени заявления, 15 човека не са се явили, а шестима не са били достатъчно подготвени за да се сдобият с желания документ за придобиване право на лов. Издържалите двата изпита са 21 - показали знания и стрелкови умения, и вече са сред активните любителите на този спорт.

"Изпитът беше разделен на две части – теоретична и практическа, като теорията от своя страна включваше писмен тест, писмен и устен изпит, като за явяване на всяко следващо ниво трябва да бъде издържано предходното. До практически изпит бяха допуснати само кандидатите издържали теорията, като всеки един от тях трябваше да докаже майсторство при стрелба по силует на дивеч от 35 метра и стрелба по панички", коментира инж. Тодор Тодоров.

Изпитната комисия, оценяваща кандидат-ловците, е била председателствана от инж. Тодоров и е включвала представители на ловното стопанство, РДГ и полицията.

c