Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Инвеститор с жест към децата на Добрич – санира детска ясла

Инвеститор ще санира част от сградата надетска ясла № 4 – „Щастливо детство“ в Добрич. Този ангажимент обяви Веселин Велев, собственик на „Соник 63”, която изгражда новия модерен жилищен комплекс от затворен тип “Резиденшъл Парк Св.Георги”.

Той се намира в близост до детското заведение.

„Това е жест, който правим, защото обещахме и като малка компенсация за неудобствата, които причиняваме на децата и на процеса на обучение”, обясни за Про Нюз Добрич Веселин Велев.

Още на церемонията по „първа копка“ на първия жилищен комплекс от затворен тип в Добрич той отправи посланието, че, колкото и мащабен да е този проект за Добрич, той не бива да се разглежда като нещо отделно от целия социален живот на града и че всеки от нас има отговорности освен към семейството си и към обществото. Tогава В. Велев сподели намерението си да направи нещо значимо за детска ясла „Щастливо детство“ и след като предварително проучи от какво има нужда детското заведение. Той бързо взе решение и на 16 юли започна саниране на сградата, предназначена за сън и занимания на децата.

В рамките на няколко седмици ремонтните дейности по фасадата ще бъдат завършени, сградата ще получи нова визия и ще може да предложи повече комфорт на децата, а от там и повече спокойствие на родителите.

„Използваме момента, че децата са във ваканция”, каза Веселин Велев. Той посочи, че по проект на Общината се извършва подмяна на дограмата  в южната част на детската ясла. Това е най-удобният момент, за да се направи изолация. Нашата част в тази дейност ще бъде именно направата на изолацията на сградата там, където са помещенията, които децата обитават – спални и занимални”, обясни В. Велев. Той благодари на Общината, че е разрешила да направи това, точно в този момент”. По думите на В. Велев строителството на двата корпуса на комплекса трябва да приключи до края на месеца.

„Това, което декларирахме при първата копка, се реализира. Сериозно се работи по двата жилищни корпуса. Два екипа работят паралелно. Същевременно се прави укрепването на ската. Така че нещата вървят по план, интересът към комплекса продължава. Има и нови клиенти, посочи още В. Велев.

c