Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Евтим Костадинов от Добрич за ареста на сина си: Калоян не познава Миню Стайков

"Срещу сина ми има повдигнато обвинение за длъжностно престъпление, но аз вярвам, че това, което е станало, не е в такава светлина, каквато е представена в публичното пространство”. Това коментира в интервю за bTV Евтим Костадинов от Добрич – председател на Комисията по досиетата. Неговият син Калоян Костадинов е зам.-шеф на фонд „Земеделие”. Заедно с още петима души той беше задържан приакция на акция на Специализираната прокуратура във фонда.

Според прокуратурата има данни, че служители на ръководни позиции са информирали фирми, свързани с бизнесмена Миню Стайков. Нарушенията са по две европрограми - "Развитие на
селските райони" и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор. 

"Синът ми е зам.-директор на Фонда по-малко от месец, преди това е бил ръководител на работна група, която дава становища, а не взема решения за отпускане на пари по програми", обясни Евтим Костадинов. Той беше категоричен, че синът му не се познава с Миню Стайков и няма луксозен автомобил от него. По думите на Евтим Костадинов, неговият син е сътрудничил на прокуратурата при разследването срещу бизнесмена за присвояване на евросредства.

Синът ми не е разпределял средства и не е споделял да му е оказван натиск, твърди още Евтим Костадинов. „Акцията във фонд "Земеделие” беше извършена на следващия ден, след като беше предаден доклад след проверка на къщи за гости. Вероятно в този доклад има засегнати интереси”, заяви Евтимов и припомни, че синът му е работил по тези проверки.

Източник: btvnovinite.bg

c