Спорт

Андреев (мл.) с нова корекция на националния рекорд и пето постижение в Европа

Тази нощ по време на време на решителните финали от Европейското първенство за юноши под 20 г. в Борус, Швеция, Валентин Андреев направи нова корекция на националния рекорд в хвърлянето на чук за юноши и с постижение от 77.15 м се нареди на пето място в крайното класиране.

Цели четири пъти, балчиклията изпрати 6-килограмовия уред над поставеното от самия него по време на вчерашната квалификация – най-добро постижение на страната за възрастта – 75.43 м. Днешният национален рекорд от 77.15 м , Вальо постигна при своя трети опит. В началото стартира със 76.78 м, последва 76.08 м, в четвърти опит съдиите отчетоха 76.82 м, и последното му хвърляне беше на 73.44 м. Последният шести опит на балчиклията не беше зачетен, заради фаул при изпълнението.

Европейската титла спечели Световният шампион за юноши Михайло Кохан от Украйна с нов рекорд на Европа за юноши под 20 г. – 84.73 м. Среброто заслужи Христос Францескакис от Гърция – с 84.22 м. На трета позиция и с бронзов медал се окичи италианският състезател Джорджо Оливиери – със 78.75 м. Челната шестица допълниха Донат Варга от Унгария – 78.43 м. и вторият украински състезател Данило Федоров – с резултат 74,4 м.

Състезател и треньор Андрееви ще се присъединят към националите ни, които вчера заминаха за Европейския младежки олимпийски фестивал в Баку, Азербайджан. Надпреварата там започва на 21 и ще завърши на 27 юли 2019.

Източник: bgathletic.com

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *