Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Възстановява се детето, изгубило майка си при тежка катастрофа край Каварна

9-годишното момченце от Варна, което изгуби майка си при тежка катастрофа край Каварна, се възстановява, научи Про Нюз Добрич от баща му Диан Александров. Детето бе прието в реанимацията на МБАЛ „Света Анна” в морския град с вътрешни травми и фрактури. То още е в болницата и лечението му продължава.

Припомняме, че пътно-транспортното произшествие възникна в неделя около 20.20 часа по главен път I-9. Според информацията на Областната дирекция на МВР в Добрич, лек автомобил „Мерцедес” с варненска регистрация, управляван от 46-годишен мъж, се удря в крайпътно дърво. Возещата се на задна седалка жена загива на място. Вчера Диан Александров разпространи в социалната мрежа апел за съдействие за намиране на свидетели на катастрофата. Мъжът написа:

Виновникът за катастрофата със загинала край Каварна избягал, търсят свидетели

“Търся свидетел на катастрофата, който е видял всичко, вкл. и оранжевия камион с дълга база с буква S отстрани, като част от надпис, видяна от детето. Не е успял да прочете целият надпис, понеже бил на чужд език… Т- образно кръстовище над Каварна с няколко пътни сергии на главния път. Неделя – 14 Юли, около 20,20 ч. Човекът с камиона избяга от мястото, докато се опитвах да извадя семейството си от колата… Най-вероятно, е завил в посока към Каварна.

44-годишна жена загина на място при автомобилна катастрофа край Каварна

От банкета вдясно на главния път посока Варна, където са самите сергии, направи ляв завой в посока към Каварна и застана перпендикулярно на главния път с предимство. В този момент аз се движа с лек автомобил Мерцедес комби по посока Варна по същия главен път и, за да избегна удар в камиона, свивам вдясно, непосредствено след сергиите и се забивам в крайпътно дърво, което даже не се виждаше от храсталаци, обрасли около него…. “

За Про Нюз Добрич Диан Александров каза, че до момента никой не е откликнал на апела му. От полицията научил, че също издирват камиона. Всеки, който може да помогне с информация за тежката катастрофа, може да се обади на тел. 0887 49 48 44 – Диан Иванов.

Снимка: medicalnews.bg

c