Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Над 800 хил. собствени и евро-средства, за ремонт на 15 км. пътища в община Ген. Тошево

Повече от 800 000 лв. са средствата, които са предвидени за цялостната или частична рехабилитация на над 15 км общински пътища и улици в община Генерал Тошево. Вече е даден старт на работните дейности, съобщават от местната администрация.

В момента, фирмата-изпълнител работи по две направления:

  • път Спасово - Вичево
  • отсечката от път Спасово - Дуранкулак в посока Александър Стамболийски

Поетапно предстои да бъдат ремонтирани пътните участъци към село Средина, както и между Кардам и Горняк. Други инфраструктурни дейности ще бъдат реализирани за подобряване на вътрешната улична мрежа в селата Изворово, Йовково и Присад.

10 улици са предвидени за ремонт, в общинския център, включително в кв. "Пастир".

Благодарение на целенасочената политика, през последните няколко години съществено се подобри достъпът до населените места в района, а по-голяма част от градската улична мрежа е в много добро състояние, коментираха от Община Ген. Тошево.

Заделените за ремонтите средства са както от собствени приходи, така и привлечени от Европейските фондове. "През последните четири години в община Генерал Тошево в пътна инфраструктура (общинска и републиканска) са инвестирани повече от 10 млн. лв. Това е от ключово значение не само за безопасността на движение, но и за по-добра свързаност между населените места и създаване условия за развитие на туристически потенциал в региона", добавиха от добруджанската община.

c