Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Изчезналият в морето Дилян влязъл във водата след като си тръгнали спасителите

18-годишното момче от Добрич е влязло в морето след като са си тръгнали спасителите и плажът вече не е бил охраняем. Това съобщи за Про Нюз Добрич говорителят на Областната дирекция на МВР в Бургас Цветелина Рандева. Както по-рано писахме, младежът е в неизвестност от понеделник вечерта, издирването му с кораб на Гранична полиция продължава.

Официалната полицейска информация сочи, че на 15 юли в 18.10 часа в Районното управление в Приморско е получен сигнал от 17-годишно момиче от Добрич за това, че нейният приятел Дилян, който работи като аниматор в един от големите хотели, е влязъл да се къпе в морето и не е излязъл. Това станало на плаж в местността „Косата”. Тя е много предпочитана от гледна точка на това, че е по-спокойна, не е като централния плаж, но е охраняема зона до 17.30 часа, каза Рандева. Момичето чакало доста време и след като Дилян не излязъл от морето подало сигнал в полицията.

Морето край Поморие погълна момче от Добрич, втори ден го издирват

На място са установени свидетели на инцидента, които са разпитани. Алармирани са служителите на Гранична полиция, които разполагат със специализиран водолазен отряд и той втори ден извършва претърсване на водната зона в района на местността „Косата”, каза говорителят на ОД на МВР в Бургас. Рандева обясни, че
от дясната страна на въпросния плаж е разположена морската зона, а
непосредствено от ляво - солените езера на Поморие. Територията е много голяма, почти два километра са солените езера, толкова е дълга и плажната ивица.

Запознати разказаха, че през последните седем дни по плажовете в Бургаско е имало червен флаг заради мъртво вълнение. Според тях морските вълни били тип „пералня” - нещо, което ту те вдига горе, ту те сваля и с въртеливо движение те придвижва навътре в морето. Получава се нещо като смерч, само че хоризонтално, човек не може да излезе, защото губи представа къде е земята, допълниха те.

c