Водещи новини - дясно Общество Тервел

В Тервел започна изграждането на безплатна интернет мрежа

Община Тервел започна изграждането на безплатна интернет мрежа, съобщава заместник-кметът Дияна Илиева.  Това става, след като Община Тервел кандидатства в инициативата за безплатен безжичен интернет на публични места в Европейския съюз WiFi4EU и спечели ваучер, който предоставя фиксирана сума от 15 000 евро.

Устройствата вече са разположени като седем външни и девет вътрешни точки в града, спазено е изискването те да са на обществени места. Безплатен високоскоростен безжичен интернет ще има в зоната на  централен площад „Фонтани“ – ниво 1 и ниво 2, на площада около паметник „Хан Тервел“,около секторите за тръгване на Автогарата и в чакалнята ѝ, в Исторически музей, в НЧ „Димитър Дончев – Доктора“ – в компютърната зала и в библиотеката и в административната сграда на Община Тервел.

Доставеното и монтирано оборудване и мрежата ще бъдат поддържани съгласно предложения от фирмата изпълнител срок за гаранционна поддръжка от 36 месеца. Договорът е регистриран в сайта на платформата и започна реалното изграждане на мрежата. Към настоящия момент безплатен високоскоростен безжичен интернет има на всички гореизброени обществени точки, с изключение на тези в Градския парк и  Централен площад „Фонтани“ – ниво 1 и ниво 2, които са в етап на изграждане.

Целта на инициативата WiFi4EU е не само да има свързаност на отделните хора, но и да помогне за културния и исторически обмен на информация. Голямата цел на ЕС е чрез подобряването на интернет връзката да стимулира услуги като електронно правителство, електронно здравеопазване, онлайн банкиране, видео обаждания. 

За да се ползва услугата, трябва потребителите да прибавят към Wi Fi мрежите, които ползват, наименованието на безплатната мрежа – TervelWiFi.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *