Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Почти са разпродадени билетите за концерта на Васко Василев в Добрич през ноември

Четири месеца предварително вече няма места за три от спектаклите на българската гордост в Британската кралска опера Васко Василев, а в други градове, сред които и Добрич, билетите са почти разпродадени, съобщава monitor.bg. Свършиха билетите за откриващия концерт в Плевен на 10 ноември, като не могат да бъдат намерени и за Бургас – на 15 ноември.

Първи със страстта на фламенкото, както се казва и турнето Passion Flamenca, се заразиха обаче в Стара Загора. Градът под липите има стабилна традиция в класическата музика и не чака дълго след обявяването на концерта, преди да напълни залата за 19 ноември.

Съвсем скоро се очаква да не останат места за виртуозните му изпълнения и в Добрич и Шумен, където част от ценовите категории вече са разпродадени и са останали само няколко десетки пропуска за залите.

Концертът на Васко Василев в Добрич ще е на 14 ноември в Концертна зала „Добрич” /Органова зала/. Цените на билетите за цялото турне варират между 30 и 60 лева.

Васко Василев е български музикант, роден през 1970 година в София. Още от малък впечатлява публиката с изпълненията си на цигулка. През 1994 година, на 23 години, става най-младият концертмайстор в Royal Opera House в Лондон. Преподава в Royal College of Music и Trinity College of Music в Лондон и в Музикалната консерватория в Испания.

Изпълнява както класически произведения, така и музика с по-модерно звучене. Свири еднакво добре а класическа цигулка и на цигулка, чийто звук се обогатява и усилва с помощта на електронни средства.

Източник: monitor.bg

c