Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Автомобилни колони на ГКПП Кардам и Дуранкулак от първия ден на седмицата

За интензивен трафик на вход за леки автомобили по най-натоварените ГКПП-та на българо-румънската граница, съобщиха от ГДГП. Още от ранните часове на 15 юли, по граничните контролно-пропускателни пунктове Дунав мост - при Русе и ГКПП Дунав мост - при Видин, преминаването за леки автомобили и в двете посоки е силно забавено, заради интензивния трафик, В обедните часове, колони с автомобили, чакащи да преминат на българска територия се образуваха и на ГКПП Дуранкулак, Кардам и Силистра.

На българо-сръбската граница трафикът е интензивен на вход на ГКПП Калотина за леки автомобили.

На българо-гръцката граница на ГКПП Маказа и ГКПП Кулата трафикът е интензивен за леки и товарни автомобили и в двете посоки.

На всички останали гранични контролно-пропускателни пунктове в страната трафикът е нормален.

Съветват се шофьорите, които бързат, да използват някои от по-слабо натоварените ГКПП-та.

От Дирекция "Гранична полиция" напомнят, че при излизане от България за ненавършилите пълнолетие лица - български граждани и такива с двойно гражданство (българско и чуждо), на граничния пункт следва да бъдат представени следните документи:

  • документ за пътуване – валидни български паспорт или лична карта. За децата с двойно гражданство – български документ за пътуване и чужд документ за пътуване (при наличие на такъв).
  • •оригинал на нотариално заверено писмено съгласие от отсъстващия при пътуването родител.

С цел намаляване времето за проверка, родителите/придружаващите лица е добре предварително да подготвят и представят незаверено копие на документа за съгласие, което да остане на граничния пункт след преминаване.

c