Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Кметът на Шабла: Спирането на коли и каравани на плажа при нас е бедствие

Учудвам се, че се обръща такова голямо внимание на нарушение, което при нас е бедствие. Това каза за Про Нюз Добрич кметът на Шабла Мариян Жечев в отговор на въпрос има ли случаи на спрени на плажовете на територията на морската община коли и каравани. Темата стана актуална в последните дни, след като джип и три каравани паркираха на плаж „Болата”, а кола мина през плаж „Перла” и затъна в морето.

Кметът на Шабла покани всички, които искат да видят моторни превозни средства-нарушители, да посетят северния плаж на село Крапец. По думите му, върху плажа и дюните има каравани, кемпери, палатки и всичко друго, което човек може да си помисли. Това е нещо,
което при нас се случва всяко лято, допълни градоначалникът на Шабла.

Мариян Жечев сподели, че доколкото е информиран няма санкция, която може да се наложи при такова нарушение. Той каза, че са подавани сигнали до полицията, до министерството, до РИОСВ. Специално за „Болата” посочи, че е резерват и там права има РИОСВ.
Кметът коментира казаното от министъра на туризма Николина Ангелкова за другия случай – че органът по компетентност е МВР. По думите на Жечев от КАТ веднага ще кажат, че не става дума за движение по пътищата.

Към момента има нарушения, но няма регламент който да ги наказва, няма санкции, посочи кметът на Шабла.
Според него промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие ще регламентират свободното къмпингуване.  

Очаквайте интервю с кмета на Община Шабла във връзка с промените, касаещи свободното къмпингуване.

Снимката е илюстративна

c