Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

И от морето край Болата е ваден затънал джип с трактор

Джип затъна в морето на плаж "Перла" край Приморско и се наложи да бъде изтеглен с тежка техника. Кадрите, на които се вижда как джипът боксува в мокрия пясък, предизвикаха бурни коментари и реакции.

Паметливи припомням, че преди три години, през септември 2016 година, на подобен екшън се натъкнаха и плажуващи на обявения за един от десетте най-красиви заливи в света - Болата.

Тогава джип Audi Q7, с варненска регистрация, потъна в морето край залива и се наложи трактор да го вади. Рибарите от Варна влезли с лодката си да ловят паламуд, който се беше появил в Черно море за пръв път от 4 години насам. Уловът бил пребогат, но когато рибарите опитали с Аудито да изтеглят на сушата колесара с лодката, джипът заседнал във водата.

Около три часа били правени неуспешни опита за измъкване на Аудито, като в операцията се включили и други джипове. Наложило се да се търси по-тежка техника. На помощ се отзовал земеделец от съседното село Българево, който изтеглил джипа с трактор.

Джипът влезе към морето на неподходящо място, коментираха очевидци – точно по средата на плажа, където пясъкът е най-мек и затова е потънал. В дясната част на Болата има едно място, което е твърдо и по принцип колите минават оттам. Друг е въпросът защо шофьорът е решил да влиза във водата сред плажуващите в неделя хора, коментират още очевидци.

Всяка година на Болата има по два-три подобни случаи, обясниха тогава местните хора от Българево.

Снимки: Фейсбук

c