Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

БЧК-Добрич осигурява двумесечна лятна програма за деца, с курс по плуване

Българският Червен кръст Добрич и лятна академия за деца „Джуниър” предлагат организирана работа по методиката на БЧК за превенция на водния травматизъм „Приятели с водата”. Програмата е подходяща за деца на възраст от 1-ви до 4-ти клас и формира култура на  поведение за безопасен контакт с водата.

Под ръководството на инструктор по водно спасяване и доброволци на БЧК,  децата ще имат възможност да изградят и начални плувни умения, да усвоят знания за опасностите при къпане и плуване, да познават начините за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент. Организационната форма на процеса на обучение е теоретико-практическа. Заниманията ще бъдат представени посредством интерактивни методи под формата на симулации,  игри и беседи по темата.

Програмата е интегрирана в плана за работа с децата от лятната академия „Джуниър”. Продължителността е 8 седмици с планирани занимания на плувен басейн  4 часа един път в седмицата. Плуването е един от най не агресивните спортове подходящ и за превенция срещу заболявания на опорно-двигателния апарат.

Таксата за достъп на децата до плувния басейн се осигурява от Български Червен кръст и Академия „Джуниър”. Обучителните помагала се предоставят безвъзмездно от хуманитарната организация в Добрич. 

Инициативата ще се реализира с участието на Слави Михов - доброволец на БМЧК, правоспособен воден спасител и представител на лятната академия. 

Програмата стартира на 10 юли от 9,30 ч. на плувния басейн в комплекс „ Хиподрума”. Телефон за записване за участие: 0896/710 345

c