Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Шестима, сред които и три деца, са пострадали при удара на бус в паднало дърво

Шестима души, между които и три деца, са постъпили снощи в Спешното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич след катастрофата с бус, научи Про Нюз Добрич от началника на отделението д-р Калоян Куртев. Както вече писахме, пътният инцидент възниква между селата Смолница и Ловчанци. Пред медиците пациентите разказали, че падналото на пътното платно дърво било много голямо, бусът не успял да го избегне и се ударил в него.

Две от пострадалите деца са момчета на 7 и 10 години, ранено е и момиче на 15 години. В Спешното след катастрофата са се озовали и трима мъже – на 26, 21 и 42 години. Всички пострадали са с повърхностни наранявания и след преглед са освободени.

Голямата буря е причина за падането на дървото между Смолница и Ловчанци, съобщи директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Дарин Димитров. Огнеборците пристигнали на местопроизшествието след като пострадалите вече били откарани към болницата. Пожарникарите премахнали дървото, за да може бусът да продължи движението си.

Заради бурния вятър снощи са отстранени и две паднали на булеварди дървета в Добрич, каза комисар Димитров. При инцидентите няма нанесени щети. В района на лозята голямо дърво се е срутило върху помощна постройка.

c