Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Първа копка на жилищен комплекс “Резиденшъл Парк Св. Георги” в Добрич (+снимки)

Първа копка на новия модерен жилищен комплекс от затворен тип “Резиденшъл Парк Св.Георги” в Добрич направи днес инвеститорът Веселин Велев, собственик на „Соник 63”.

На събитието присъстваха областният управител Красимир Кирилов, неговият заместник Красимир Николов, общинските съветници Младен Матеев и Светозар Стоянов, главният архитект на Добрич Боряна Станчева, заместник-кметът арх. Боян Коларов, партньори на фирмата и собственици на жилища в първия жилищен комплекс от затворен тип, който се изгражда в Добрич.

"Убеден съм, че “Резиденшъл Парк Св.Георги” ще се превърне в най-доброто място за живеене в град Добрич. Попътен вятър и успех", пожела Красимир Николов, който поднесе поздрави към инвеститора.

"Доверието, което ни оказахте, е най-важното в живота на един човек. Когато почувства уважението, той става по-добър и може да предаде това на всички около себе си", каза Веселин Велев. Той сподели, че е много развълнуван, тъй като това е нещо много по-различно от всичко, което е правил досега. Веселин Велев е собственик на фирмите "Неопърл" /бивша "Булмат"/ и "Веник".

"Възпитан съм да мисля, да създавам добри неща, да правя това, което сърцето ми подсказва и винаги с мисълта за хората, за тяхното добро, с уважението към всеки един. Предизвикателството пред мен е много голямо, но доверието, което ни бе оказано само срещу една идея в началото на проекта, ми дава още по-голяма увереност, че проектът е нещо, което наистина ще се случи", сподели инвеститорът.

Веселин Велев благодари на семейството и на приятелите си, на екипите на Община град Добрич и Областна администрация.

"Подкрепата, която срещам, ме прави още по-уверен, че решението е правилно и идеята ще бъде доведена докрай", добави още той. Сподели, че не е имал намерение да има жилище в комплекса, но решил, че мястото е уникално, така че той също ще живее там.

Отец Емануил отслужи водосвет и освети строежа. По традиция Веселин Велев разби бутилка шампанско в багера, който работи на обекта.

Послания на бъдещите собственици на жилища там, запечатани в бутилка, ще бъдат вградени основите на първата сграда в комплекса.

Веселин Велев съобщи, че са поели ангажимент да окажат съдействие за ремонтите, които са необходими на детската ясла, която се намира в непосредствена близост.

Новият жилищен комплекс ще се издига в района до градския парк, на терена, който преди десетилетия е бил предвиден за изграждане на мемориал „Знаме на мира” и доскоро беше изоставен и е много занемарен. През октомври 2018 г. той бе игран на търг, след което теренът от 13 341 кв. м бе закупен от „Соник 63” за 1 033 000 лева.

Комплексът ще има около 9 хиляди кв. м застроена площ, плюс гаражи за всяко едно жилище. Около 60 жилища ще бъдат изградени в 4 пететажни корпуса.

Жилищата на първия етаж ще излизат директно на терена и всеки, който живее там, ще има малка градинка. Ще се заложи много на озеленяването. Ще се използват съвременните технологии, за да се постигне по-малък разход на енергия – чрез добра топлоизолация, с добра дограма.

Комплексът ще е от затворен тип, с контролиран достъп.

c