Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

40% от апартаментите в новия комплекс в Добрич са продадени „на зелено”

След 12 месеца първите новодомци ще могат да се настанят в домовете си в първия жилищен комплекс от затворен тип в Добрич „Резиденшъл Парк Св.Георги”.

Това сподели пред Про Нюз Добрич инвеститорът Веселин Велев след като днес направи първа копка на обекта.

Резиденшъл парк „Свети Георги” е изцяло местна инвестиция на фирма „Соник 63” ЕООД с управител Веселин Велев. Той се намира на границата на градския парк „Свети Георги”. Разпростира се на терен от 13 декара, закупен на търг от Общината.

Комплексът има разрешение за строеж. Създадена е организация и след първата копка днес, вече се работи с пълна сила, обясни инвеститорът. Според изготвения, заедно с изпълнителя, график, се предвижда първите два от общо четирите жилищни корпуса, да бъдат започнати сега и на груб строеж да бъдат завършени в рамките на 6-7 месеца. Довършителните работи по тях ще се изпълнят през следващите 5-7 месеца. Така, общо около 12 месеца ще са необходими за първите два корпуса. Така че, първите новодомци ще могат да се настанят минимум след една година.

След приключване на грубия строеж на първите два корпуса, ще започне паралелното изграждане на следващите два. Общият график за построяване на четирите жилищни сгради предвижда това да се случи в рамките на 24 месеца, посочи Велев.

Първа копка на жилищен комплекс “Резиденшъл Парк Св. Георги” в Добрич (+снимки)

В четирите жилищни сгради ще има общо 60 апартамента от висок клас с една до три спални, всеки със средна площ от около 120 кв. м. По желание на клиентите, някои от тях са обединени. На първия етаж ще има просторни мезонети със собствени градини, а на последния - пентхаузи със завладяваща гледка над парка.

Около 40 % от жилищата са продадени „на зелено”, каза инвеститорът.

Към всеки апартамент ще има паркомясто, което е безплатно. На територията на комплекса има изградени гаражи, така че, всеки може да закупи колкото са му необходими.

Частта, която ще остане незастроена, ще бъде с алеи, зелени площи, градини, за да се допълни градската среда, която е до нас, посочи инвеститорът. Ландшафтният архитект е направил уникална селекция от цветни и дървесни растителни видове, като е проектирал разпределението им така, че комплексът да е заобиколен от свежа зеленина през максимална част от годината.

Финансирането е осигурено – със собствени средства и привлечени средства в резултат на  подписаните договори „на зелено”. Има предложения от банки за дофинансиране на обекта, в случай, че има нужда. Но, към момента ще се разпростираме в рамките на собствените и привлечени средства, каза още Веселин Велев.

c