Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Хор "Добрич" закри фестивала в Коринт с "Песен за Атина"

Хор "Добрич" участва с концертна програма и финализира музикалния фестивал в град Коринт, Гърция. Участието му по бе по покана на  Ставрос Кефалас - началник на Центъра за култура в общината, съобщи за Про Нюз Добрич неговият диригент Димитър Вангелов.

Хористите от Добрич са се представили с ортодоксална музика, разработки на български фолклор и произведения от европейски композитори, сред които части от "Божествена литургия" на Свети Йоан Златоуст, „Люлчина песен”, „Ради на Радка думаше” /Филип Кутев/, „Възхвала на музиката” от Алдонин Калнинс.

„Много добре се посрещна изпълнението на популярната българска песен "Лиляно моме" и полската народна песен "Кукувица" от композитора Тадеуш Сигетински. В репертоара включихме и авторите Брамс и Лес Рийд, Бари Мейсън. На финала изпяхме "Песен за Атина" с музика на Ману Хадзидаки по текст на Нику Гратзу. Публиката запя заедно с хористите и се получи впечатляващ финал на този прекрасен празник на музиката”, сподели Димитър Вангелов.

Той благодаря на организаторите в община Коринт за възможността хор „Добрич” да участва в този форум. „Благодаря на всички хористи и спомоществователи за тяхната благородна дейност, за удовлетвореността от постигнатото и дързостта за новите предизвикателства”, добави още той.

c