Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Най-добрият подводен фотограф реди изложба в Добрич

Изложба „Подводният свят на Черно море” - подводна фотография от Тодор Димитров, ще бъде открита на 4 юли от 17,30 в Художествена галерия.

Ще бъдат показани 35 фотографии от магнетичният подводен свят на нашето море, представящи подводните обитатели, пейзажи, панорами, подводни модели и „over – under” композиции обединяващи два свята – над и под водата. Снимките са селекция от най-добрите кадри, снимани през последните 10 години. Кадрите включени в изложбата са заснети изцяло на свободно гмуркане по цялото Българско Черноморско крайбрежие, съобщават от галерията.

Десет години Тодор Димитров се занимава с фотография. Има художествено образование и обича гмуркането. Това го насочва към подводната фотография. Постоянно участва в различни конкурси, докато в началото на 2019-а негова снимка е класирана на първо място в категория COMPACT на един от най-престижните международни конкурси по подводна фотография, който се провежда в САЩ–„Our World Underwater“ („Нашия подводен свят“). Определят го като супер купата на конкурсите за подводна фотография.

Тодор Димитров е потомствен варненец и от ранна детска възраст е в непрестанен контакт с морето. Художник по образование, работи като графичен дизайнер. През свободното си време практикува свободно гмуркане и подводна фотография. Чрез своите кадри иска да покаже подводния свят от един по-различен ъгъл, използвайки иновативен подход и различни творчески техники.

През последните години той е носител на редица награди от Международни конкурси.

Снимки: Todor Dimitrov Underwater Photography

c