Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Албена кани на "Кино на тревата"

На 5 юли Албена за първи път кани гостите на комплекса на "Кино на тревата". "Да обичаш Винсент" на режисьора Хю Уелчман е първата лента, на която те могат да се насладят. Филмът е английско-полска продукция, в която над 62 000 маслени рисунки оживяват на екрана и представят историята на Винсент ван Гог. Сюжетът е вдъхновен от написано от самия художник писмо седмица преди смъртта му.

Седмица по-късно е ред на следващия филм от "Кино на тревата". На 12 юли филмът "Пеле: раждането на една легенда", реж. Джеф и Майкъл Цимбалист ще разкаже на зрителите за спортната легенда, променила завинаги лицето на футбола в Бразилия. Сюжетът ни пренася в Сао Пауло, където е израснало едно бедно момче, за да се превърне в спортна знаменитост от световен ранг.

На следващата вечер най-добрите изпълнители от Албена ще зарадват гостите на комплекса със своите изпълнения на хитове от цял свят. Следващият филм от кино програмата е на 19 юли. Тогава на тревата ще бъде представен "История на любовта" - вдъхновяващ разказ за една влюбена двойка, която Втората световна война се опитва да раздели. Романтичната драма е дело на румънския режисьор Раду Михайлеану и е вдъхновена от романа на Никол Краус.

Следващият филм в "Кино на тревата" е на 26 юли и е под заглавието "Кухня: Последната битка" на руския режисьор Антон Федотов. Щурият руски сериал минава в пълнометражна форма. Изпращаме шеф Виктор Баринов за световното първенство в Сочи, където трябва да докаже, че отборът му е най-силният в света. Печелившата рецепта включва още пикантни тайни от миналото и сладко горчиви майтапи, които и в порция от 110 минути не идват в повече.

Седмица по-късно е време за кино - на 2 август на тревата ще бъде представен филмът на немския режисьор Андреас Дрезен "Легендата за Тим Талер или момчето, което продаде смеха си".

На 9 август "на тревата" е ред на една френска продукция - "Мария и Калас". Документалният филм на режисьора Том Волф ни дава възможност да опознаем отблизо впечатляващата оперна прима Мария Калас, която е до Мерилин Монро, Ален Делон и Уинстън Чърчил. На 10 август е ред на едно истинско кулинарно състезание на поляната.

"Проектът Флорида" е поредното филмово заглавие от поредицата "Кино на тревата". Филмът ще бъде прожектиран на 16 август. Историята, представена от режисьора Сийн Бейкър, разказва за 6-годишната буйна, палава и жадуваща за приключения Мууни, която живее заедно със своята млада, самотна, безработна и татуирана от глава до пети майка Хейли в мотел "Магическият замък".

Следващият филм от прожекциите "на тревата" е "Чудо" от режисьора Стивън Чбоски. Той ще зарадва зрителите в Албена на 23 август. Създаден по бестселъра на New York Times, той разказва знаменитата история на Огъст Пулман - момче с лицеви деформации, което се опитва да се впише в училище. Само че не можеш да се впишеш, когато си създаден да изпъкнеш!

30 август е последният ден за този сезон от "Кино на тревата". Последното заглавие, включено във фестивала, е "Анна Каренина. Съдбата на Вронски" на режисьора Карен Шахназаров. Руският хит от 2017 разказва за любовта и избора. Всеки следва своя собствен път. Страстта или дългът имат предимство? Кое да изберем? И кой може да бъде съдия? Това са вечните въпроси, пред които животът ни изправя. Анна Каренина е направила своя избор.

Източник: standartnews.com

c