Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Шампиони на България по лека атлетика от Добрич се нуждаят от финансова подкрепа

Апел за финансова подкрепа, от която се нуждаят двама спортисти от Добрич – от Спортен клуб по лека атлетика „Добрич” с президент и треньор Галин Костадинов, отправи състезателят на клуба и студент в Националната спортна академия Георги Димов. В социалната мрежа той сподели, че двамата младежи имат нужда от средства – единият за сертифициране на последния му национален рекорд, а другият – за участие в Европейско първенство.

15-годишният Тодор Петров е рекордьор за юноши под 16 години в дисциплината тласкане на гюле. Само преди дни той отново спечели поредната си шампионска титла на България – златен медал на Държавното първенство в по-горна възраст – до 18 години. За да се признае и сертифицира рекордът обаче трябва да се заплатят 400 лева, които са за допинг контрол.

Никола Михов

Никола Михов е многократен шампион на България в дисциплината хвърляне на чук. Тази година покри международния норматив на Европейската федерация по лека атлетика за участието в Европейско първенство за юноши до 23 години, което ще се проведе през следващия месец в Йевле, Швеция. За да осигури своето участие освен покриване на норматив, той трябва да заплати и сумата от 2000 лева.

Искаме спорт и високи постижения – нека подкрепим младите таланти, призовава Георги Димов, който е студент в Националната спортна академия и също възпитаник на СКЛА „Добрич”. „Много са спортистите като тях и не трябва да се подминават и пренебрегват успехите им”, категоричен е той.

Средства в подкрепа на двамата лекоатлети могат да бъдат дарени чрез банковата сметка на СКЛА „Добрич”:

ОББ

- BIC UBBSBGSF

- IBAN  BG42UBBS80021053318040.

За повече информация: 089 7333077 - Галин Костадинов.

c