Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Фолклорни състави от Русия гостуваха за дните на славянската култура в Каварна

Творчески концерт подариха на каварненци съставите от побратимения град Подолск от Русия. Четири художествени формации се представиха на 21 юни пред НЧ „Съгласие-1890″ в крайморския град.

Гостите от Русия са в град Каварна, по повод дните на славянската култура, които традиционно се провеждат през юни. Пред каварненската публика се представиха Ансамбъл за руски песни „Песенград“, естраден дует „Калариз“, театър на естрадната песен „Дъга от звезди“ и танцов ансамбъл „Фантазия“. в програмата си гостите изпълниха характерни руски фолклорни танци и особеностите певческия славянски колорит. Домакините поздравиха гостите си и публиката с изпълнения на фолклорна формация "Шарено коланче" и вокална академия "Каварна".
Събитието беше уважено от кмета на Община Каварна, както и от официалните гости от град Подолск - Олег Антонов - представител от администрацията на Подолск и Андрей Галкин - президент на обществото за дружба и сътрудничество с балканските страни.

Фолклорни формации от Украйна и Русия представят славянската култура в Каварна

Програмата на дните на славянската култура продължава на 25 юни, когато от 18:30 часа пред НЧ„Съгласие-1890“ ще се представят младите танцьори на ансамбъл „Ритми века“.

c