Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Балчик се включва в инициативата „Денят за вас” на Министерството на туризма

Община Балчик е една от общините в България, които ще се включат в инициативата „Денят за вас” на Министерството на туризма, съобщават от там. Проектът предвижда в един ден през лятото всички музеи и други туристически обекти на територията на съответната община да са с вход свободен. Целта е по този начин да се привлекат повече посетители заради културно-историческите забележителности и атракциите в района. Така ще бъде надграден и обогатен основният морски туристически продукт и гостите и жителите на общината ще могат да се запознаят с богатото наследство в съответния регион.

„Денят за вас” е част от инициативите на Министерството на туризма в сътрудничество с бизнеса и местните власти за стимулиране на вътрешния туризъм. Това е един от фокусите на министерството през 2019 г., обявени в началото на годината с посланието „Естествено в България”.

Инициативата ще стартира утре, 25 юни, в Бургас. На 11 юли „Ден за вас” ще се проведе в Китен, на 2 септември – в Приморско, на 6 септември – в Поморие.

В Балчик туристически обекти ще могат да бъдат посетени безплатно на 21 септември, когато градът чества връщането си в пределите на България и освобождението на жителите от румънска окупация. Жителите и гостите на Белия град ще имат възможността да посетят Историческия музей, Етнографската къща и Художествената галерия, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на Историческия музей Радостина Енчева.

Инициативата е отворена и към нея могат да се присъединят и други общини както по Черноморското крайбрежие, така и във вътрешността на страната.

Снимка: bgwalk.com

c