Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Сашо Серафимов е преизбран за председател на литературното сдружение в Добрич

Сдружението на писателите в Добрич ще отбележи 40 години от своето създаване. Това ще е един от акцентите в дейността на творческата организация, решиха на своето отчетно-изборно събрание поетите и писателите в добруджанския град. Сашо Серафимов, досегашен дългогодишен председател, представи отчет за дейността на дружеството за периода от януари 2018 – април 2019 г. Той припомни основните инициативи през миналата година, посветени на 70-та годишнина от рождението на поета Йордан Кръчмаров. Една от тях е каталогът „Сол за живите”, в който са поместени картини на художници от цялата страна по мотиви от поезията на Йордан Кръчваров. Каталогът е съвместно дело с Дружеството на художниците в Добрич.  Издадена е и книгата „Море под клепачите”, в която са включени най-известните стихове на поета, както и непубликувани досега негови белетристични и драматургични творби.

Драгомил Георгиев представи творчески отчет за изминалата година, в който припомни литературните премиери, срещи, четения и дискусии.

Сдружението на писателите избра нов управителен съвет, в който влизат Сашо Серафимов, Драгомил Георгиев, Красимир Бачков,  Александър Белчев, Валентина Добринчева,  Уляна Андреенко и Петранка Божкова.

Сред акцентите в предстоящата дейност на сдружението ще бъдат прояви, посветени на 40 години от неговото създаване. През есента ще бъде организирана паметна вечер, посветена на поета Ангел Веселинов по повод 60 години от неговото рождение. Прието бе и предложение за възстановяване на поредицата „Бохемски вечери”, които да се провеждат всеки последен петък на месеца в Кафене „Старият Добрич”.

c