Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Немският пазар остава водещ за Албена

Оставаме верни на немския пазар, който за нас е №1, съобщи пред журналисти изпълнителният директор на „Албена” АД Красимир Станев. Той посочи, че принос за това има и дъщерната фирмата на компанията, която работи в Германия. Тя е специализирана в привличането на туристи за т.нар. крила на летния сезон – преди него и след края му. В резултат на това, например, през целия април над 250 германци са били на тенис ваканция в Албена.

Очакванията са тази година туристите в Албена да са на нивото на 2018 г. с отклонение от не повече от 5%. Прогнозата е за лек спад на немските туристи и ръст на румънци и българи.

Отчита се отрицателно влияние от това, че чуждестранните туроператори намалиха чартърните полети до Бургас и Варна, макар и не чувствително.

Как ще приключи туристическият сезон ще зависи и от климатичните условия в Западна и Централна Европа. През миналата година юли и август бяха изключително горещи, което за нас означава по-малко гости от тези държави. Надявам се, че времето ще е по-благосклонно към нас, спрямо миналата година, каза Красимир Станев. По думите му, времето вече оказва все по-голямо въздействие върху туристическия бизнес у нас.

c