Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Добрич-Варна е сред опасните участъци по пътя към морето

Три са участъците с концентрация на пътнотранспортни произшествия на територията на област Варна, според статистичските данните от 2018 г. Това коментира началникът на група „Пътен контрол“ при ОД на МВР – Варна, старши инспектор Драгомир Ганчев.

Според данните на полицията от миналата година те са три в областта, като първият участък е на автомагистрала „Хемус“, непосредствено преди пътен възел „Невша“. Вторият е разположен на път I-9 в отсечката между „Златни пясъци“ и Варна, в района на „Долна Трака“. Третият опасен участък е на пътя Варна – Добрич в завоите по отсечката от Аксаково до разклона за село Кичево, известен като „Баир баши“.

Опасността на тези отсечки се оценява по броя на пътнотранспортните произшествия в рамките на една година. 9 са регистрираните катастрофи на автомагистрала „Хемус“  край Невша, в района на „Долна Трака“ са 8, а на пътя Варна-Добрич-7 произшествия.

Има още няколко участъци с висок риск от катастрофи, като особено през летния сезон това са пътят Варна – Бургас и Варна – Добрич, които са почти целогодишно с висока интензивност на движението.

Във връзка с поредицата тежки пътни инциденти през последните дни, в цялата страна се провежда специализирана операция на пътна полиция за контрол върху нарушенията на пътя и спазването на правилата за движение.

Източник: Монитор

c