Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Спектакъл на ансамбъл "Българе" с гост-певци, музиканти и балет гостува в Добрич

С пореден грандиозен музикално-сценичен проект - ко-продукция на Национална импресарска мрежа и Национален фолклорен ансамбъл „Българе“, Христо Димитров и "Българе" гостуват днес на сцената на Летен театър в град Добрич.

Началото на спектакъла „Как ще ни стигнат американците?“ е от 21 ч., а създателите на проекта обещават уникално музикално-танцово околосветско пътешествие и завладяваща феерия от музиката и танците на България, Турция, Гърция, Италия, Франция, Англия, САЩ, Латинска Америка и Русия.

Освен ансамбъл „Българе“, в концерт-спектакъла са включени и едни от най-атрактивни вокални артисти: тримата български тенори „Уникалните гласове“, Албена Вескова, Звезди Керемидчиев (от "Ахат"), квартет "Интро", прекрасните сопранови гласове от „Ле контессе“, дуета Крис и Велин, виртуозния гайдар Веселин Кузмов, майстора на шотландската гайда Росен Росенов, младите танцьори от „Денс стейшън“, балета на „Комиците“ и още интересни изненади.

Билети се предлагат на касата пред НЧ "Йордан Йовков".

Освен в Добрич, тазгодишното национално лятно турне на "Българе" включва представяне на спектакъла "Как ще ни стигнат американците?" на 26 юни в Плевен, а на 6 юли ще гостува във Варна.

c