Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Трима от пет пияни и дрогирани шофьори в Добричко отказаха кръвен тест

Пет нарушения на водачи, управляващи МПС под въздействие на алкохол и наркотични вещества, са констатирали служителите на полицията за двата дни - 14 и 16 юни, съобщиха от ОД на МВР.

  • Два са случаите на 14.06.2019 г.:

При обход в с. Владимирово патрул на Второ РУ град Добрич е спрял за проверка л.а. управляван от неправоспособен водач от с. Градец. При последвалата проверка с техническо средство, цифровата индикация на уреда отчита 1,87 промила алкохол в кръвта.      

 Автопатрул на Първо РУ град Добрич е спрял за проверка л.а. с водач от град Добрич. По време на теста за наркотични вещества, уредът е отчел положителен резултат за наличие на метаамфетамин. Лицето е отведено в ЦСМП където отказва да даде кръв и урина за анализ.

  • Трима са задържаните на 16.06.2019 г.:

В град Добрич автопатрул на Първо РУ Добрич на кръстовище в града е спрял за проверка л.а. „Мерцедес“ с водач от с. Одърци. При извършеният тест за алкохол, цифровата индикация отчита наличие на 1.82 промила в кръвта. Лицето е отведено в ЦСМП, където отказва да даде кръвна проба. Същият е задържан за срок от 24 часа.

В град Добрич автопатрул на Първо РУ Добрич е спиял за проверка л.а. с водач от град Добрич. От извършената проверка с техническо средство цифровата индикация е отчела 2.44 промила алкохол в кръвта. На водачът е бил издаден талон за медицинско изследване, но отказва да даде кръвна проба. Лицето е задържано за срок от 24 часа.

Около 22.10 часа в град Добрич патрул на Първо РУ Добрич е спирял за проверка л.а. с водач от град Добрич. При извършената проверка на водача за наличие на наркотици, уредът е отчел положителен резултат за употреба на кокаин и опиати. Издаден му е бил талон за медицинско изследване и водачът дава биологични проби. По всички случаи има образувани бързи досъдебни производства.

c