Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Вече можете да обиколите Балчик с електрически велосипед под наем

От тази седмица в туристически информационен център "Мелницата" в Балчик може да бъдат наети електрически велосипеди. Цената е 2 лева за потребление от 1 до 3 часа. Четири лева струва ползването за 4 до 6 часа, а за денонощие таксата е 16 лева. Монтирана е нова малка стоянка на входа на центъра, където возилата се зареждат. Те са доставени по проект "Мрежа за електрически велосипеди" по трансграничната програма между България и Румъния.
Електрическите велосипеди може да се ползват в цялата трансгранична зона, зарядните станции са в 35 точки на България и 35 в Румъния, а 32 населени места са оборудвани с ел.велосипеди.
В средата на месеца ще бъдат приведени в експлоатация и другите велосипеди, които влязоха в действие през 2015. Припомням, че Община Балчик получи 100 велосипеда от Румъния по проект "Черноморски велосипед". Направени са шест велостоянки, три от които са разположени в Балчик - на центъра, в началото на алеята и на Двореца, както и по една във вилна зона Фиш-фиш, Албена и Кранево. Карти може да се купуват от ТИЦ „Мелницата“ в Балчик. Цената за 10 часа е 10 лева, като пластик картата се таксува еднократно 2 лева. Всяко зареждане на час струва 1 лев. С 50 процента по-ниска е цената за час при пакет "Семейство" при покупка минимум на четири броя карти.

Източник: Радио Варна

c