Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Млад актьор от Добрич в спектакъл на Сатиричния театър

Още един възпитаник на СУ "П. Р. Славейков"-Добрич покори театралната сцена у нас.

Мартин Николаев Димов вече извървя пътя от плахи театрални опити в ученически представления и комедийни изяви, в по детски недодялани скечове, до турнета с трупата на Сатиричен театър „Алеко Константинов”.
Това е истинският полет на въображението и мечтите на едно момче, дръзко последвало стремежа си към светлините на голямата сцена, съобщават от учебното заведение в Добрич.
„За какво ви е Дон Кихот” е постановка на Сатиричния театър, в която участват 12 студенти от Театрален колеж „Любен Гройс”. В мащабната продукция, заедно с неотразимите Калин Сърменов, Герасим Георгиев-Геро, Мартина Вачкова, Александра Сърчаджиева, участва и Мартин Николаев Димов, един от дванайсетте студенти, бивш ученик на СУ "П. Р. Славейков".

Той завършва училището през 2017 година в класа на Силвия Стойчева. Първата му поява на сцена е през 2012 година, когато на Коледен благотворителен концерт, заедно със свои съученици участва в училищна версия на епизод от мюзикъла „Mamma Mia”. Както самият той споделя, това е било предсказание за бъдещето – в Актовата зала на училище „Славейков” Мартин и приятелите му разсмиват публиката, танцувайки непохватно с шнорхели и плавници и няколко години по-късно той отново облича странен костюм и слага плавници за едно от първите си студентски театрални представления.
На същия концерт Мартин и неговият съученик, Благовест Мицев, който в момента е студент в Национална академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“, изиграват ролите на джуджета – запомнящи се образи, които предизвикват възторга на пълната зала на училището.
Благодарен на своите учители от училище „Славейков” за търпението, подкрепата, вярата, младият актьор с обич признава, че най-важното, на което те са го научили, е да повярва в себе си.

Припомняме, че възпитаничка на СУ "П. Р. Славейков" е красивата актриса Ирина Митева, която спечели сърцата на публиката с участието си в телевизионния сериал "Откраднат живот".

c