Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Студенти представиха в Добрич културата на Индия (+снимки)

С песни, танци и много забавление студенти от Индия пренесоха родния си фолклор и традиции на сцената на Летния театър в Добрич в рамките на културен фестивал „Санскрити“.

Участваха студентите от Технологичния университет и Университета по криминалистика в щата Гуджарат, Индия. Те разказаха, че държавният университет е основан през 2007 г. има 423 колежа в областта на хотелиерство, фармация, компютърни науки, архитектура, управление 500 000 студенти. Той дава най-добри възможности за обучение както на студенти и учители.

Фестивалът бе в рамките на международната лятна програма на Висше училище по мениджмънт. В продължение на един месец, индийските студенти се обучават в магистърски модули по „Предприемачество“, „Стратегическо управление“ и „Планиране на ресурсите на предприятието“, посещават редица бизнес организации и големи компании в региона, участват в организирани екскурзии и мероприятия.

„Тук в България не се чувстваме като в чужбина, а като у дома си, тъй като българите са изключително любезни и ни помагат. Затова искаме да им благодарим – за това, че споделяте своите,традиции, обичаи. Надяваме се да имаме възможността отново да се върнем в България”, споделиха индийските студенти. Те разказаха, че са посетили фирма „Савимекс”, били са в курорта Албена, където са се запознали със системите за управление и практики. Посетихме „Есетере” и преживяхме целия процес на производство на ароматните масла. Скоро ще посетим и „Пластхим”, разказаха те. Споделиха, че вече са били и в Румъния – в Букурещ, Мамая и Констанца. С нетърпение очакват пътуването до Балчик, нос Калиакра, Несебър и замъка Равадинова, до Варна

„Тук, както в Индия, обучението е много важно. Затова ние сме щастливи да споделим нашите култура и традиции”, споделиха още индийските студенти.

Ученици от ЧПГТП “Райко Цончев” в Добрич пък ще представят традиционна българска фолклорна програма.

c